Filtrera

Årtal

Nyheter

Ny arbetsledare på Lok

Publicerad: 2023.06.09 i Hem

Varmt välkommen Nick Wrisen till Duroc Rail! Nick kommer närmast från Scania där han bland annat har arbetat som tekniker. Nick kommer att ansvara för drift och personal mot vår Lokavdelning.  

Nyanställda

Publicerad: 2022.04.20 i Hem

Vi hälsar ett par nyanställda välkomna till Duroc Rail! *Amir Ahmadi *Katrin Ökvist *Sofia Lind *Pontus Gärdelid *Axl Isaksson      

Ny planeringschef

Publicerad: 2021.12.13 i Hem

Karolina Fredriksson börjar den 13 december som ny planeringschef på Duroc Rail. Hon kommer närmast från rollen som planerare.

Ny målningsstation

Publicerad: 2021.06.04 i Hem

Under hösten kommer vi att bygga ut vår befintliga målningsstation för att öka vår kapacitet och automatisera vår verkstad ytterligare. Stationen kommer att kompletteras med en ny målningsrobot från ABB och en utökad ugnskapacitet om 8 meter. Projektet har tilldelats Nordkonsult som sköter allt från robotisering(med hjälp av R-auto) till ombyggnation av ugnen.

Ny administratör

Publicerad: 2021.06.04 i Hem

Vi hälsar Carolina Mella välkommen till Duroc Rail som hjuladministratör.

Nytt avtal med Baneservice!

Publicerad: 2020.12.11 i Hem

Duroc Rail har tecknat nytt avtal med Baneservice AS. Avtalet omfattar materialförsörjning, tullhantering, underhåll och transporter för Baneservice godsvagnshjul. Avtalet är tecknat på 5+5 år och är en förlängning av befintlig relation.

Nytt avtal för Norrlandstrafiken!

Publicerad: 2020.12.01 i Hem

Duroc Rail har tecknat nytt avtal för logistiklösningar och underhåll av hjul till nattågstrafiken till övre Norrland. Avtalet är en utveckling och utökning av befintlig avtalsrelation med Bombardier Transportation som är det företag som ansvarar för fordonsunderhållet. Avtalet löper från 13 december 2020 över 4 år med option om förlängning och omfattar alla lok och…

Ny planerare

Publicerad: 2020.07.02 i Hem

Vi välkomnar Karolina Fredriksson till tjänsten som planerare hos oss på Duroc Rail.

VPI certifierade

Publicerad: 2018.08.15 i Hem

Duroc Rail har under våren 2018 mottagit ett certifikat för VPI. VPI är en tysk underhållsstandard där Duroc Rail nu har godkänts för att upparbeta hjul mot IL, IS1 och IS2.

Ny VD på Duroc Rail

Publicerad: 2018.08.15 i Hem

Duroc Rail hälsar den nya VD:n Daniel Eriksson välkommen till företaget. Daniel kommer sedan tidigare från branschen där han har haft diverse ledande befattningar på bland annat Euromaint och Caverion. Daniel börjar på företaget den 6 augusti.